Cançons Salades

album-art
Cançons Salades Vol.III
Available now on:

Estem davant del setè treball discogràfic del duet Petit&Nuna. Un número que és sempre present als seus àlbums, tan en la tradició d’hivern (Cançons Dolces) com en l’estiuenca (Cançons Salades). Això és així perquè tots els volums que han anat produint aquests últims anys consten de 7 tracks, concretament 3 versions i 4 temes propis. Amb la publicació de Cançons Salades volum 3, Petit&Nuna segueixen el camí que els portarà intencionadament a equilibrar repertori de cançons més intimistes i de format acústic, amb temes més enèrgics i a banda completa.
En aquest disc, s’entrellacen sonoritats de gèneres molt variats tan clàssics com contemporanis que li confereixen una certa característica d’atemporalitat i eclecticisme. A l’hora de conformar els seus temes i escollir les versions, el duet proposa una tria d’elements que no es regeixen per la moda ni les tendències actuals, simplement pel que la música els demana. Començareu escoltant un tema de Rock&Roll “old school” on a la bateria hi trobem una clicada d’ullet a Charlie Watts. Seguireu amb la primera versió molt personal d’un tema de Raul Midon amb tocs de funky i harmonies vocals dissenyades amb molt deteniment. A continuació us trobareu un petit homenatge al pianista Bill Evans en el track 3. A partir d’aquí us endinsareu en un món sonor ric en ritmes ballables i festius amb la versió de “Ain’t nobody” de Chaka Khan, un tema propi anomenat “Life’s Groove” del que podreu veure un videoclip, i una versió de Michael Jackson on escoltareu la peculiar barreja d’instrumentació acústica i programada que defineix aquest treball. Clou el disc una composició instrumental evocadora i oberta que combina patrons de bateria complexos amb la contundència de les guitarres i una melodia delicada que condueix cap a un solo de guitarra que enllaça amb el tema principal donant-li una expressió abstracte i fins i tot meditativa.

 

DADES TÈCNIQUES

Enregistrat, mesclat i masteritzat a “Timeless Room Studios” de La Casa Del Bosc

Produït per “P&N Productions”

Disseny de “P&N Productions” amb la col·laboració de Maria Mateu

album-art
Cançons Salades Vol.II
Available now on:

Ganes de ballar sumades a una energia carregada de realisme i positivitat us recorreran el cos en sentir el què el duet ha enregistrat per aquest segon volum de la seva tradició musical estiuenca. Us trobeu davant de temes creats a partir d’una base de groove, funky, disco dels 80’s entrellaçat amb el blues, el rock i un pessic de latin i electrònica. És un disc eclèctic degut a la trajectòria i als amplis gustos musicals de Petit&Nuna, on mantenen el format de quatre temes propis i tres versions de grups reconeguts, en aquest cas de Kool&TheGang, The Corrs i Wild Cherry. Pel que fa als instruments; Guitarres, bateria, baix, teclats i veus són els protagonistes de disc.

 

DADES TÈCNIQUES

Enregistrat, mesclat i masteritzat a “Timeless Room Studios” de La Casa Del Bosc

Produït per “P&N Productions”

Disseny de “P&N Productions” amb la col·laboració de Maria Mateu

album-art
Cançons Salades Vol.I
Available now on:

Petit & Nuna afegeixen una nova publicació anual a la seva discografia com a duet. Després de gravar el tercer volum de Cançons Dolces durant el Nadal del 2020, proposen l’inici de Cançons Salades com l’altra cara de la moneda. Podríem dir que es tracta de la nit i el dia, de la lluna i el sol, un binomi que trobem a la naturalesa i que en aquest cas vol materialitzar-se en la suma de les dues tradicions.

 

Cançons Salades també consta de 7 tracks: 4 temes propis i 3 versions (Dianne Reeves, Cecilia Krull i Marta Ren and the Groovelvets) No obstant, la gran diferència serà que recollirà la vessant més enèrgica i contundent del grup. Aquest primer volum, dóna gran protagonisme a la guitarra elèctrica així com també a la bateria. Quan escoltem el disc ens podem imaginar que es tracta d’una formació d’entre 5 i 7 músics, quan en realitat són el Petit i la Nuna que han enregistrat curosament cada instrument per crear aquest univers musical ampli i variat. Sentirem temes que van del funk al rock i pop amb tocs de blues que et conviden a ballar, compartir i gaudir de la seva força sempre amb un espai per reflexionar sobre el missatge que transmeten tant les lletres com les melodies, harmonies i ritmes de cada peça.